Håkan Friberg

073-211 24 66

narkes.naturvandrare@gmail.com

Guidar i: Örebro län

Håkan driver företaget ”Närkes Naturvandrare”:

”Jag guidar i Örebro län – gärna med övernattning i vindskydd eller tält. Jag har tre stora intressen när det gäller vårt län som jag vill dela med mig av.

  1. Jag besöker och dokumenterar samtliga vindskydd, kojor och andra fria rast- och övernattningsställen som finns i länet (och strax utanför). Jag har passerat 300.
  2. Jag letar upp och dokumenterar en mängd olika typer av sevärdheter i länet – och då främst de som inte är så välkända. Det handlar om kultur, botanik, geologi, historia, zoologi och givetvis natur. Som utgångspunkt för detta har jag främst Carl Anders Lindsténs fantastiska böcker.
  3. Det roligaste av allt är dock det lite mer äventyrliga: Att planera och genomföra vandringar med 1-3 övernattningar i den fantastiska vildmark som vi har i Kilsbergen och de nordliga delarna av vårt län. När det gäller övernattningar så vänder jag mig främst till dig som gärna vill ut men inte riktigt vågar, du som tvekar om du har rätt utrustning eller du som vill men inte har något vandringssällskap.På sikt hoppas jag kunna utöka min verksamhet med fler grenar:
  4. Till en del har jag redan nu möjlighet att hyra ut utrustning. Den möjligheten vill jag utöka.
  5. Jag har en son som är en av länets flitigaste ornitologer och därtill en mycket duktig fotograf. Honom hoppas jag kunna använda så småningom. Ofta känner jag igen fågelläten, men efter varje vistelse i naturen kommer jag hem med vetskapen att jag kan alldeles för lite.
  6. Min Livskamrat Barbro är intresserad av alternativ friluftsmat och har blivit ganska duktig på att torka mat. Det blir godare, lättare och mer hälsosamt.
  7. Jag vandrar ofta i våra svenska fjäll – såväl sommar som vinter. Det vore en dröm att få utveckla mitt företag till att också kunna erbjuda vandringar för 1-4 personer i form av stugturer eller (ännu hellre) tältturer.

Låter detta intressant? Tveka inte att höra av dig – även när det gäller punkterna 4-7.

Närkes Naturvandrare
c/o Håkan Friberg
Postmästaregatan 49
70378 Örebro
073 2112 466
narkes.naturvandrare@gmail.com

PS Jag har skrivit drygt 30 artiklar om min friluftsverksamhet. Du hittar dem på utsidan.se/majjen

Där hittar du också min blogg och en hel del av mina bilder. På instagram använder jag hashtagen #närkesnaturvandrare DS”